A kosár tartalma frissült.

Folytatom a vásárlást Megnézem a kosaram

bamboo-4.jpg

Bambusz zokni - igazi kényelem

Nem túl régen, a 21. század elején fedezték fel a kínai tudósok, hogyan lehet bambuszból textíliát, így például zoknit készíteni. Azóta töretlenül nő a bambusz textília népszerűsége, hiszen nem csak környezetbarát, de számtalan olyan előnnyel rendelkezik, amivel a pamut például nem. Cikkünkben a bambuszból készült ruházat előnyeivel ismerkedünk meg.

1)     Hosszú ideig tartó friss érzést nyújt

A bambuszból készült textília különleges módon szellőzik az elemi szálakban lévő mikroszkopikus lyukaknak köszönhetően.  

2)     Rendkívül puha

A bambuszrost szerkezetének köszönhetően nem irritálja a bőrt, ami különösen fontos a bőrrel közvetlenül érintkező ruházatoknál, így a fehérneműk és a zoknik esetében.

3)     Szabályozza a hőt

Szigetelő tulajdonságának köszönhetően melegben frissességet, hidegebb időben meleg érzést nyújtanak a bambuszból készült ruhaneműk.

4)      Hipoallergén

Az érzékeny bőrűek különösen örülhetnek: a bambusz nem vált ki allergiás reakciókat, ezért szinte bárki biztonsággal viselheti, nem okoz irritációt.

5)     Védelmet nyújt az UV-sugárzással szemben

Bár ez a zoknik esetében nem feltétlenül prioritás, a bambusz előnyei közé tartozik az is, hogy a káros ultraviola-sugaraktól is óvja bőrünket.

6)     Nem igényel vasalást

Ez pedig a háziasszonyoknak lehet nagy örömére: a bambuszrostok tulajdonságából fakadóan nem ráncolódik a textília, jól bírja a gyakori mosást is.

7)     Megelőzi a kellemetlen szagok kialakulását

A gyapjúhoz hasonlóan a bambuszrost organikusan antibakteriális hatású, így hatékonyan gátolja az izzadtságszag kialakulását okozó baktériumok elszaporodását.

8)     Környezetbarát

A bambusz egy rendkívül fenntartható textilféle, előállítása során jóval kevésbé terheli meg a környezetet, mint például a pamutgyártás.

Bambusz zoknik a Prince webáruházban

Kínálatunkban többféle mintájú és fazonú, bambuszból készült zoknit találhatsz, a Prince és a német RS márkáktól. A Prince bambusz zoknik puhaságukkal, jó szellőzésükkel és antibakteriális hatásukkal ideális viseletet biztosítanak meleg időben. Széles gumírozásuknak köszönhetően pedig a lábat sem szorítják. Az RS zoknik rendkívül finom, 200 tűs kötési minőségben készülnek, ami a sarok és orrerősítéssel együtt nagyobb tartósságot biztosít. Orrvarrás nélkül készülnek, így nincs zavaró érzés a lábujjaknál.

Titokzoknik

A nyári melegben, vászoncipőkhöz, rövidnadrágokhoz vagy szoknyákhoz titokzoknit szokás választani, nem csak esztétikai okokból, de az izzadtságot is elvezetik ezek a zoknik, így nem dörzsölődik ki a lábfejünk sem. Választékunkban nők és férfiak számára egyaránt találhatsz egyszínű vagy épp mintás titokzoknit, illetve magasított szárú titokzoknikat is.

rs-magasitott.jpg prince-noi-titokzokni.jpg prince-bambusz-mintas.jpg

Bokazoknik

A hagyományos, bokát elfedő zoknik örökzöld darabok: hosszúnadrághoz még a nyári melegben is ideális viseletnek számítanak, a bambusz előnyös tulajdonságaiból fakadóan még az izzadósabb lábúak is viselhetik.

bambusz-zokni-noi.jpg bambusz-noi-boka.jpg  prince-bambusz-ferfi.jpg

Ha még nem próbáltad ki a bambuszból készült textíliák előnyeit, itt az ideje – szerintünk nem fogsz csalódni! Keresd fel webshopunkat még több bambusz textíliából készült zokniért!

Hogy harisnyákat is pakolhasson megkezdett kosarába, kérjük, jelentkezzen be! Bejelentkezés nélkül a kosár tartalma elveszhet.

Bejelentkezem / Regisztrálok Maradok a zokni áruházban Csak nézelődni fogok a harisnyák között