A kosár tartalma frissült.

Folytatom a vásárlást Megnézem a kosaram

alpaka-borito-2.jpg

Bemutatkozik az alpaka gyapjú

Blogunkban sokat beszéltünk már a merinó gyapjú előnyeiről, illetve a bambuszról, mint zokni-alapanyagról. Ezen kívül még többféle - természetes vagy szintetikus  - anyagból készült zoknit rendelhettek nálunk; nem csak az alapanyagok, de a kivitelezés is minőségi minden darab esetén. Ezúttal az alpaka gyapjú mutatkozik be blogunkban - nézzük, milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik!

Mitől olyan különleges az alpaka gyapjúja?

Az alpaka, amely hasonló a lámához, de termetét illetően kisebb, Dél-Amerikában őshonos - és megjelenését illetően rendkívül aranyos - állat. Az alpaka gyapjúszál az egyszerű juh gyapjújához képest erősebb, ugyanakkor puhább és kevésbé irritálja a bőrt. Hipoallergén, sokkal kevesebb lanolint tartalmaz az egyszerű gyapjú hoz képest. Ugyanakkor légáteresztő, nedves állapotban is meleget nyújt, és elvezeti a keletkező izzadtságot a test felületéről.

alpaka-2.jpg

Miért éppen az alpaka gyapjújából készítünk zoknit?

"Lélegző" tulajdonságának köszönhetően az alpaka zokni elvezeti a nedvességet, a lábfej pedig melegen és szárazon marad a testhőmérséklet esetleges változása dacára is. Az alpaka gyapjúszál belsejében apró, mikroszkopikus "levegőzsebek" vannak, amelyek hidegben megtartják a testhőt, ugyanakkor lehetővé teszik a bőrfelület szellőzését, ha kint meleg van.

A zokni selymes tapintású, nem dörzsölődik, nem okoz bőrkeményedéseket, illetve a tyúkszem és az oly fájdalmas vízhólyagok kialakulását is képes megelőzni. Túrázáskor, hosszabb sétákon ez kiemelt szempont, hiszen ki szeretne a kényelmetlen, izzadt zokni és a fájós láb miatt lemondani az aktív kikapcsolódásról?

Összegezzük az alpaka gyapjú előnyeit!

• Az üreges szálak miatt melegebb, mint az azonos súlyú gyapjú.
• Természetes szigetelő hatással rendelkezik; megtartja a lábfej belső hőmérsékletét.
• Puha, kényelmes, nem irritál vagy okoz viszketést.
• Természetesen hipoallergén; nem tartalmaz lanolint.
• Hosszabb ideig tisztább marad; nem fogja fel a port.
• Légáteresztő tulajdonsággal rendelkezik.
• Elvezeti a nedvességet.
• Megtartja a meleget még nedves állapotban is.
• Nem piszkolódik könnyen.
• Szagálló; hosszabb viselés esetén sem alakulnak ki kellemetlen szagok.
• 100%-ban természetes és fenntartható alapanyag.
• Mosógépben is mosható.

Tekintsd meg alpaka zoknijainkat!

Webáruházunkban változatos alapanyagokból válogathatsz, ha gyapjúról van szó. Alpaka zoknijaink nem csak az alpaka szőrének minden előnyével rendelkeznek, de jó rájuk nézni is, hiszen többféle színben és mintázattal is rendelhetőek. Kattints a képekre, és böngéssz köztük!

alpaka.jpg alpaka-3.jpg alpaka-barna.jpg

Felhasznált forrás: https://www.warrioralpacasocks.com/alpaca-socks.html

Hogy harisnyákat is pakolhasson megkezdett kosarába, kérjük, jelentkezzen be! Bejelentkezés nélkül a kosár tartalma elveszhet.

Bejelentkezem / Regisztrálok Maradok a zokni áruházban Csak nézelődni fogok a harisnyák között