A kosár tartalma frissült.

Folytatom a vásárlást Megnézem a kosaram

futas-napfeny-header.jpg

A SPORTZOKNIK ÚJ GENERÁCIÓJA

A kényelmes ruházat, köztük a zokni – legyen bármilyen észrevehetetlen - alapvetően meghatározza közérzetünket. Egy meleg zokni például megkönnyíti a hideg téli reggeleken való elindulást, míg nyáron inkább az izzadást próbáljuk elkerülni. Sporttevékenységeknél és túrázásnál azonban még nagyobb a jelentősége annak, hogy milyen zoknit (és aláöltözetet) választunk, hiszen testünk nagy erőfeszítésnek van kitéve. A Spring 2.0 merinó gyapjúból készült kollekciója szinte bármilyen sport és időjárási körülmény esetén megkönnyítheti az életünket, és fokozhatja a teljesítőképességünket.

Merinó gyapjú: a hétköznapok csodája

A merinói gyapjú eredete vitatott, de feltételezhetően egy spanyol eredetű juhfélének köszönhető, és a legfinomabb, leglágyabb gyapjúként tartják számon. A modern, ma ismert merinói gyapjú az ausztrál és új-zélandi felföldeken legelésző juhoktól származik. Gyapjújuk segítségével kibírják a mínusz 20 fokos hideget, és a 35 fokos kánikulát is. Szálszerkezetének köszönhetően a merinói gyapjú a pamut, illetve a szintetikus anyagok tulajdonságait is felülmúlhatja. Ráadásul nem csak kényelmes viselet, de stílusosak is maradhatunk vele.

Miért viseljünk merinó gyapjúból készült aláöltözőket, zoknikat?

Ha jobban megnézzük, a merinó gyapjúnak számtalan olyan előnyös tulajdonsága van, ami miatt érdemes beruházni néhány belőle készült darabra, hiszen nagyban megkönnyíti hétköznapjainkat.

  • szabályozza a hőt: a merinó gyapjúból készült holmikat egész évben viselhetjük, mivel elvezeti az izzadságot, ezáltal hidegben kellemes meleget, nyáron pedig a jóleső hűvösség érzését biztosítja.
  • segít megelőzni a kellemetlen szagok kialakulását: mindazok, akik eddig nem mertek dezodor nélkül kilépni a házból, a merinó gyapjú felüdülést jelenthet. A merinó gyapjú speciális szerkezete olyan környezetet teremt, ami az izzadtságszagért felelős baktériumok elszaporodásának nem kedvez.
  • nem gyűrődik: nem kell a vasalással sem bíbelődni, ha merinó gyapjúból készült ruhát választunk. Elég csak pár órára kiakasztani az inget/pólót, ezután csak annyi a dolgunk, hogy felvegyük.
  • környezetbarát: a merinó gyapjúból készült ruhákat nem kell sűrűn, minden használat után kimosni, elég csak szellőztetni. Hosszabb távon ezzel vizet, vegyszert és energiát is spórolhatunk. Az már csak a hab a tortán, hogy újrahasznosítható és biológiailag lebomló anyagról van szó.
  • kényelmes: ugye ismerős az érzés, amikor folyton vakarózunk a „szúrós” anyagból kötött pulcsi alatt? A merinó gyapjúnál  ilyesmi szóba sem jöhet. Érzékeny bőrűek is viselhetik, ugyanis hipoallergén.

Sportolj és túrázz kényelmesen Spring merinó gyapjú zoknikkal és aláöltözőkkel!

A Spring 2.0 kollekció termékeit Olaszországban állítják elő, hosszas tervezési folyamat után, szakértők bevonásával. A minőségi alapanyagok használata pedig magától értetődő.

Túrazoknik

turazas-hidegben-merino-turazokni.jpg

A túrazokniknak – hasonlóan a sportzoknikhoz – speciális követelményeknek kell megfelelniük. A zokni megfelelő párnázottsága például fontos lehet a hosszú gyaloglás során keletkező, igencsak fájdalmas vízhólyag kialakulása ellen. A jó túrazokni további jellemzője, hogy elasztikus szalagokat/sávokat építenek bele, ami szintén a vízhólyagosodás ellen jó (hiszen nem csúszkál a zokni), illetve mechanikailag is támogatja a lábfej ínszalagjait, izmait. A megfelelő túrazokni a kellemetlen szagokat is megelőzi, párás, meleg időjárás esetén ez különösen zavaró tud lenni. A komfortérzet ráadásul felbecsülhetetlen ahhoz, hogy élvezzük a túrát és a környezetet.

A Spring túrazoknik alapanyagai közé tartoznak a kiváló minőségű merinó gyapjú, illetve dryarn. Ez utóbbi kifejezetten sportruházatokhoz kifejlesztett, antibakteriális és hipoallergén anyag. Segíti a bőr „lélegzését”, elvezeti az izzadságot, és a merinó gyapjúhoz hasonlóan könnyen alkalmazkodik a változatos időjárási körülményekhez, azaz nem fázunk és nincs melegünk benne.

Néhány példa a Spring túrazokni kollekciójából:

SPRING Trekking Moderate technikai túrazokni: egyenetlen terepen való hosszú gyalogláshoz ideális kísérő: melegen tartja a lábat, a frottír betétek pedig a bokát és az Achilles-inat óvják a dörzsölődéstől.

 SPRING Trekking Light technikai túrazokni: szintén egyenetlen talajon való hosszas gyalogláshoz alkalmas, párnázottsága révén kifejezetten védi azokat a feszítő izmokat, amelyek a hegymenet során érintkeznek a bakanccsal.

SPRING Alpine Warm Evolution túrazokni: mint a neve is elárulja, ez a zokni kifejezetten a nulla fok alatt végzett sportoláshoz és túrázáshoz javasolt. Speciális réztartalmú fonalai és a merinó gyapjú kombinációja egy rendkívül hatékony termikus szigetelést biztosítanak, és szárazon tartják a lábat.

Sportzoknik

Mint ahogy a túrázáshoz, a sporttevékenységekhez sem ajánlott a „normál”, hétköznapokon viselt pamutzoknikat viselni. A jól tervezett sportzoknik egészen más élménnyé tehetik még a legmegerőltetőbb fizikai aktivitásokat is. Megelőzhetik a bokaficamot, ugyanakkor flexibilisek, nem szorítják annyira a lábunkat (ezáltal segítik a normál vérkeringés fenntartását). Nem utolsósorban szárazon tartják bőrünket, elvezetik az izzadságot.

A Spring 2.0 kollekcióban a legkülönfélébb sportfajtákhoz találhatunk magunknak zoknikat.

SPRING Ski Touring hosszúszárú sízokni: ez a síeléshez készült zokni alkalmazkodik a lesiklások és a liften töltött pihenőidőszakok váltakozásához. Kialakítása védi a bokaszalagokat és a sípcsontot.

SPRING Offroad Protective technikai futózokni terepre: a terepfutás egy külön műfaj, a zokni kialakításakor figyelembe vették, hogy az egyenetlen talajon való futás a boka és a lábfej fokozottabb stabilitását, támasztását igényli.

SPRING Prevention Plusz kompressziós futózokni: az anatómiailag kialakított jobb és bal lábas szerkezet, a boka stabilizálása és az optimális szellőzés csak néhány azok közül a nagyszerű tulajdonságok közül, amik segítik, hogy még jobb teljesítményre legyünk képesek – akár egy futóversenyen.

turazas.jpg

Merinó gyapjúból készült aláöltözetek

Nem csak a zokni, de az aláöltözetek minősége is nagyban befolyásolhatja a teljesítőképességünket, komfortérzetünket. Nem csak lábfejünk, hanem testünk többi része is igénybevételnek van kitéve, ennek megfelelően izzad. Ezért olyan aláöltözetet érdemes választani, ami valamilyen szintetikus anyagot vagy merinó gyapjút tartalmaz, amelyek elszigetelik a bőrt a kinti hidegtől vagy hőségtől. A hagyományos pamuttól eltérően elvezetik az izzadságot, és elkerülhetjük a kellemetlen érzést, amikor a vizes póló a hátunkra tapad. A jó technikai aláöltöző varrás nélküli technológiával készül, és rugalmasan simul a testfelülethez.

Webáruházunk kínálatában olyan technikai aláöltözeteket is lehet kapni, amelyek egyszerre kényelmesek és praktikusak, ezáltal támogatják a sportolás vagy túrázás élményét. Kínálatunkban férfiak és hölgyek egyaránt találnak ízlésüknek - és igényüknek - megfelelő darabot.

SPRING Merino gyapjú férfi aláöltözet: kimagasló arányban (81%) tartalmaz gyapjút, a hátközépi részen található hálós zóna a az izzadság elvezetését segíti. Antibakteriális hatása révén a kellemetlen szagot okozó baktériumok nem szaporodnak el, így nagyobb erőkifejtés után sem kell feszengenünk. Ugyanezen okból kifolyólag mosni sem szükséges minden alkalom után.

SPRING Merino gyapjú női aláöltözet: a fenti aláöltözet női párjáról van szó, amely hasonlóképp van felépítve. Nem csak praktikus, de stílusos viseletről van szó.

A felsőruházathoz tartozik nadrág is, mind férfi, mind női változatban. Ezeknek hasonlóképp magas a gyapjútartalma, varrás nélkül készültek, és akár több alkalommal is használhatók mosás nélkül.

Ez a néhány darab csak ízelítő volt, még több termékért nézz körül webáruházunkban!

Hogy harisnyákat is pakolhasson megkezdett kosarába, kérjük, jelentkezzen be! Bejelentkezés nélkül a kosár tartalma elveszhet.

Bejelentkezem / Regisztrálok Maradok a zokni áruházban Csak nézelődni fogok a harisnyák között