A kosár tartalma frissült.

Folytatom a vásárlást Megnézem a kosaram

outdoor.png

KI A TERMÉSZETBE!

A természetjárás a szívügyünk! Mindenkit bátorítunk arra, hogy a lehető legtöbb időt töltse aktív tevékenységekkel a szabadban. Cikkünkben most különböző összeállításokat hoztunk extrém hideg, hűvös és tavaszi-őszi melegebb túrázási viszonyoknak megfelelően. Hiszen a megfelelő túrazoknik és aláöltözetek kiválasztása minden esetben fontos szempont a nyugodt, zavartalan túrázáshoz.

Túrazoknijaink talpának, sarkának és orrának megerősített kidolgozása az extrém igénybevételnek is ellenáll, mindemellett biztosítja lábunk párnázottságát, kényelmét is a gyakran keményebb bakancs viselése során.

Technikai zoknijaink és aláöltözeteink túlnyomórészt merinó gyapjú felhasználásával készültek (ez utóbbiról ide kattintva olvashatsz többet). Mindemellett a poliamid és az elasztán vázszerkezetnek köszönhetjük, hogy a zokni az intenzív terhelés ellenére is jól bírja a strapát.
A lábfej közepén és a bokánál található technikai gumierősítések azt a célt szolgálják, hogy az erős igénybevétel ellenére se mozduljon el a zokni, viselete komfortos legyen akár a 10-ik óra után is, és ezáltal csökkentse annak lehetőségét, hogy a túrázás során a bakancs feltöri lábunkat.

turazas-2.jpg

Mit viseljünk a különböző időjárási viszonyok között?

A fentiekből kiderül: érdemes tehát beruházni néhány túrazoknira, attól függően, milyen terepre és milyen időjárási viszonyok közé készülünk. Sok órányi kényelmetlenségtől meg tud menteni bennünket a jól kiválasztott zokni. Az olasz Spring márka kollekciójából többféle időjárásra és terepre választhatunk öltözéket: zoknikat és aláöltözeteket.

Felkészülés az extrém hideg körülményekre

Van, amikor magashegyekbe kirándulunk, ahol nem ritka a nulla fok alatti hőmérséklet sem. Ilyenkor érdemes a réteges öltözködésre még nagyobb hangsúlyt fektetni.

A SPRING Alpine Warm Evolution magashegyi zoknija gondoskodik lábfejünkről a legnagyobb hidegben is. Réztartalmú fonal felhasználásával készült, és merinó gyapjút is tartalmaz, illetve egy harmadik, lélegző fonallal remek triumvirátust alkotnak: hatékony termikus szigetelést biztosítanak.

A technikai aláöltözetek esetén a merinó gyapjúból készült aláöltözetek mellett javasoljuk a dryarn microfibra alapanyagból készült aláöltözeteket – férfi és női változatban is megtalálhatók nálunk. A dryarn szintén nagyszerű hőszabályozó anyag, és megelőzi az izzadás következtében kialakuló kellemetlen testszagot.  Ráadásul a hát és mellkasrészen kialakított speciális "Dorsal Cross" tartásjavító betétek segítik egyenesen tartani a törzset, ezáltal támogatva a légzés - és a sport tevékenység - hatékonyságát. 

Alpine_Warm_Evolution_grey-cobalt.jpg noi-dryarn.png ffi-dryarn.png

Hűvösebb, hideg időjárásra a SPRING Thermic Active középszárú túrazoknija ajánlott. Közepes szárú bakancshoz, egyenetlen talajon való gyalogláshoz ideális választás. A talp- és a hátsó rész frottírbetéttel van ellátva, ami megóvja a lábat a dörzsölődéstől. A rüszt részen elhelyezett elasztikus szalag pedig a csúszkálást előzi meg – nem mindegy, hogy meg kell-e állnunk néhány méterenként visszaigazítani a zoknit. A réteges öltözködés jegyében a technikai aláöltözeteket sem hagyhatjuk ki az öltözékünkből, ha hideg időjárási viszonyok közé készülünk. A SPRING Merino gyapjú unisex technikai aláöltözete férfiaknak és nőknek is ideális viselet. A merinó gyapjú remek hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően kellemes viseletet biztosít: nem fogunk fázni, és melegünk sem lesz tőle. A lapos varrások a kidörzsölődéstől óvnak meg minket, a mozgás is kellemes bennük a tartásjavító betéteknek és a speciális masszázsfelületeknek köszönhetően.

isolwool.jpg merino-alaoltozet-2.jpg pant.png

Átlagos, tavaszi-őszi túrázáshoz

Ha nincsen semmilyen szélsőséges időjárási körülmény, akkor is érdemes odafigyelni a megfelelően hőszigetelő és izzadtságelvezető ruházat kiválasztására. Például a SPRING Trekking Moderate túrazoknija kifejezetten alkalmas hosszútávú gyalogláshoz, merinó gyapjúfonalat tartalmaz, ami segít fenntartani a láb természetes hőmérsékletét. A frottírbetétek és az elasztikus szalag megelőzi a kidörzsölődést és a csúszkálást.A SPRING Merino gyapjú aláöltözete kifejezetten „átlagos”, illetve melegebb napokon is kellemes viseletnek számítanak. Elvezetik az izzadtságot, varrás nélküli technológiájának köszönhetően nem dörzsölődik ki a bőrünk, és rugalmas, komfortos érzést nyújt. Férfiak és nők számára egyaránt terveztek testreszabott alsó- és felsőruházatot.

moderate.jpg ffi-merino.png ffi-merino-nadrag.png

Ha a túrázás a hobbijaink közé tartozik, akkor mindenképpen javasoljuk a megfelelő ruházat kiválasztását. A kényelmes ruházatban csak annyi a dolgunk, hogy a minket körülvevő természetet csodáljuk!

Hogy harisnyákat is pakolhasson megkezdett kosarába, kérjük, jelentkezzen be! Bejelentkezés nélkül a kosár tartalma elveszhet.

Bejelentkezem / Regisztrálok Maradok a zokni áruházban Csak nézelődni fogok a harisnyák között