A kosár tartalma frissült.

Folytatom a vásárlást Megnézem a kosaram

main_pamut.jpg

A POLIAMIDRÓL

EGY KIS ZOKNIPÉDIA – A POLIAMIDRÓL

Jó, ha tudja! Ha egy mindennapi használatra szánt "egyfalas" - tehát nem frottír - pamut zokni gyártása során a pamut fonalat poliamiddal társítják, akkor a pamut aránya max. 80% lehet. Ha ennél nagyobb pamutarányt jelölnek a címkén, - pl. 90% pamut, 10% poliamid, - az nagy valószínűséggel inkorrekt tájékoztatás. Figyeljen az összetételre és ne dőljön be a félrevezető információknak!

A poliamid – az elasztánnal ellentétben - egy szabad szemmel jól látható műszál. A pamut fonalat gyakran kötik együtt poliamiddal, hogy a zokni tartósabb, rugalmasabb és kedvezőbb árú legyen. Ilyenkor a fonalszálakat úgy forgatják, hogy a pamut fusson kívül, a poliamid pedig belül, épp ezért tapintásra nem mindig állapítható meg, hogy a termék tartalmaz-e műszálat. Ha például eltér a zokni külsejének a színe a belsejétől, valószínűleg ez az eset áll fenn. De ha meg akarunk győződni az igazságról, húzzunk ki egy hurkot a zokni szárából. Ha a pamut mellett egy másik, sok kis elemi szálból álló fonalat is látunk, biztosra vehetjük, hogy a zokni műszálat is tartalmaz, ezáltal pamuttartalma max. 80% lehet!

A PRINCE Casual termékcsaládunk összetétele 80% pamut, 17% poliamid és 3% elasztán, és a legkülönbözőbb mintákat foglalja magában férfiaknak és hölgyeknek egyaránt.

Kép

Színválaszték

Hogy harisnyákat is pakolhasson megkezdett kosarába, kérjük, jelentkezzen be! Bejelentkezés nélkül a kosár tartalma elveszhet.

Bejelentkezem / Regisztrálok Maradok a zokni áruházban Csak nézelődni fogok a harisnyák között