A kosár tartalma frissült.

Folytatom a vásárlást Megnézem a kosaram

main_pamut.jpg

AZ ELASZTÁNRÓL

EGY KIS ZOKNIPÉDIA – AZ ELASZTÁNRÓL

Jó, ha tudja! Ha egy mindennapi viseletre szánt (tehát nem sport, vagy gyógyászati célú) zokni címkéjén 5%-nál magasabb elasztán tartalmat tüntetnek fel a pamut mellett - pl. 92% pamut, 8% spandex -, akkor valószínűleg egyéb műszálat is hozzáadtak! Ebben az esetben a pamuttartalom max. 80%-körül mozoghat. Figyeljen az összetételre és ne dőljön be a félrevezető információknak!

Az elasztán (spandex, lycra) felfedezése forradalmasította a textilipart. Az első olyan szintetikus szál volt, mely helyettesíteni tudta a természetes alapú gumit (latex), sőt erősebbnek és tartósabbnak is bizonyult nála. Az elasztán extrém rugalmas szál: nyugalmi állapotának akár 600-szorosára is képes nyúlni. Nevét is innen kapta: a spandex az „expand"=nyúlik szó anagrammája. A zokni gyártás során gyakran párosítják a pamutot elasztánnal, hogy kényelmesen hordható, nem „lecsúszós" vagy „szorítós" pamut zoknit nyerjünk. Az elasztán – ezen mikroszkóppal készült fotó ellenére ) - egy szabad szemmel alig látható, igen vékony szál. Így még akkor is, ha a pamut zokni teljes hosszában tartalmazza, aránya max. 2-5% között mozoghat az összetételen belül.

A Prince Premium termékcsaládunk többek között olyan minőségi zoknikat foglal magában, melyek összetétele 95% pamut és 5% elasztán. Így tudjuk biztosítani a tiszta pamut zoknik kellemes tapintását és nedvszívó képességét, a kevert szálas termékek rugalmasságával.

elasztan.jpg

Színválaszték

Hogy harisnyákat is pakolhasson megkezdett kosarába, kérjük, jelentkezzen be! Bejelentkezés nélkül a kosár tartalma elveszhet.

Bejelentkezem / Regisztrálok Maradok a zokni áruházban Csak nézelődni fogok a harisnyák között